• Motto -„Orice educatie este autoeducatie, iar noi, ca dascali si educatori, cream de fapt doar contextul in care copilul se autoeduca. Trebuie sa realizam contextul optim, pentru ca, prin noi, copilul sa se educe singur, asa cum trebuie sa se educe el prin propriul sau destin launtric.” Rudolf Steiner (1861-1925), filosof si pedagog.
  • MISIUNE - Intr-o lume care se schimba cu o viteza uimitoare, succesul este determinat de alegeri bune pentru efecte care dureaza. Educatia este unul dintre aceste efecte.               Misiunea noastra este de a adapta sistemul de invatamant la aceasta schimbare in viteza si de a integra elevul intr-un sistem flexibil, care sa-i permita acestuia sa se alinieze cu usurinta la cerintele fiecarui mediu din societatea actuala.
  • VIZIUNE - Viziunea noastra asupra sistemului de invatamant se concentreaza asupra elevului, prin: atentia sporita pe care o acordam fiecaruia dintre elevii nostri; implicarea parintilor in procesul de invatamant si consilierea acestora; implicarea comunitatii locale in procesul de invatamant prin proiecte si parteneriate; ne concentram eforturile pe a-i invata pe elevi cum sa gandeasca si nu ce sa gandeasca; un program echilibrat de studiu la curs si studiu individual asistat de profesor; realizarea unui echilibru intre teorie si practica.
  • SCOP - Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” are scopul de a oferi tinerilor din judetul Arges un standard educational ridicat care sa poata concura cu al celor mai bune institutii de invatamant private din lume.

ISTORIC

2005 – Asociatia Romano-Franceza Argessis din Pitesti, avandu-l ca presedinte pe domnul profesor Dr. Ing. Vasile Dumitrescu, infiinteaza Liceul Tehnic pentru Protectia Mediului din Pitesti, autorizat prin ordinul O.M.Ed.C. nr. 5102/ 30.09.2005 si avand sediul in cadrul Grupului Scolar CFR Pitesti.

2006 octombrie - liceul isi schimba sediul, prin inchirierea unor spatii in incinta Colegiului Tehnic „Costin D. Nenitescu”

2007 – se autorizeaza invatamantul de zi, pe profilul Resurse naturale si protectia mediului, specializarea Tehnician ecolog si protectia calitatii mediului, prin ordinul O.M.E.C.T. nr. 1675/ 02.08.2007

2010 aprilie – in semn de recunostinta pentru prodigioasa activitate si sprijinul pe care domnul Prof. Dr. Alexandru Ionescu l-a oferit neconditionat de-a lungul timpului liceului, consiliul director al asociatiei patronatoare hotaraste ca denumirea liceului sa fie schimbata in: Liceul Tehnic pentru Protectia Mediului din Pitesti „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”

2010 septembrie – liceul isi schimba sediul la Bd. Republicii, Nr. 226, etaj 2, in incinta Scolii generale nr. 8

2010 septembrie - liceul deschide spre functionare partiala Centrul de studii, practica si cercetare Bradu

2011 august - consiliul director al asociatiei patronatoare hotaraste ca denumirea institutiei de invatamant sa fie schimbata in: Colegiul Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”

2011 septembrie - are loc inaugurarea Centrului de studii, practica si cercetare Bradu.

2013 septembrie - dobândirea personalității juridice a Colegiului și obținerea acreditării pe nivel liceal a calificării profesionale „Tehnician ecolog și protecția calității mediului” (învățământ cu frecvență zi și seral) prin O.M.E.N 4234/16.07.2013. Vedeți Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale aici.

2017 august - acreditarea pe nivel Liceal a specializarii Stiinte Sociale (invatamant cu frecventa / frecventa redusa ) si pe nivel Postliceal a calificarii profesionale „Asistent Medical Generalist” prin O.M.E.N 4631/17.08.2017. Vedeţi Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale aici..

Ai terminat liceul? Și acum?!
Vrei să faci ceva demn pentru viitorul tău profesional?
Alege o carieră în asistența medicală!

© Copyright 2022 Idea Vision Production - All Rights Reserved

Made with Mobirise website theme